fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Zimske nevolje sa kosom

Zimske nevolje sa kosom

Iako su i zimski i letnji periodi teški za održavanje kose i frizure rekao bi da je zimski malo lakši i ostavlja više prostora da uz malo truda kvalitet kose i forma frizure ostanu odlični u hladnim danima.Ovaj tekst je priprema za ove dane i probleme koje ćete imati sa kosom kao i mogući način da ih se oslobodite.

Mnogi klijenti se zimi u salonu žale na umršenu kosu pogotovu na vratnom delu.Ovo nastaje uglavnom zbog šalova i kragni u kombinaciji sa neredovnim češljanjem kose ,a kada se problem zapostavi neretko se rešava upotrebom makaza.Da bi ovo izbegli dnevno očešljate kosu sa posebnim naglaskom na ovu sekciju kose i trudite se da vam šalovi i kragne budu od što nežnijeg materijala.

Kape su te koje nam kvare formu frizure a ujedno čuvaju kosu od hladnoće i vetra koji je isušuju.Trudite se da kapu (koja takođe treba da bude od što nežnijeg materijala) stavite tako da ne slepite fizuru a ujedno da sva kosa bude pod kapom odnosno van hladnoće( izbacite najlepši pramen van kape kao modni detalj ! ), a kad skinete kapu prođite rukom kroz kosu i protresite je da povratite volumen frizure.Koristite hidratantne šampone ,kondicionere i maske kao pritivtežu hladnom vremenu.

Isušivanje kose često prati i isušivanje skalpa i pojačana perut.Trudite se da što manje češete sklap jer podižete još veću količinu peruti i nabavite šampon protiv peruti, ali se oko ove nabavke malo potrudite i raspitajte se koji je od ovih šampona nežan prema kosi i koži i koji deluje smirujuće na sklap.

Isušena kosa ujedno znači i isušenu boju kose.Nemojte čekati proleće da obnovite boju kose-uz jedan dobro urađen preliv ili nanošenjem sjaja kosa će povratiti izgled, a ukoliko se ovaj tretman uradi sa kvalitenim-negujućim preparatima onda se kosi vraća i elastičnost pa su efektu zime uveliko neutralisani u samo jednom dahu.

fijatovic

No Comments

Post a Comment