fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

 

Minival

Naš cilj je da nadmašimo Vaša očekivanja !
Minival

Prva asocijacija na minival (mnogih klijenata) je da su to radile naše bake I tetke I da to nikako nije za jednu modernu ženu ili devojku. Naravno da je to stereotipno mišljenje pogrešno kao I sva mišljenja tog tipa. Minival treba shvatiti kao promenu teksture kose koja nosi vizuelnu promenu ali i promenu u kvalitetu kose, pa ga možete posmatrati kao promenu stila ali i kao praktičnu promenu koja može da vam pomogne da rešite probleme koje eventualno imate sa kosom – ukoliko vam je kosa retka minival je odlicno rešenje da dobijete vizuelno mnogo vise kose i bolje držanje frizure,bukoliko vam je kosa slaba minival daje volumen i čvrstinu, ukoliko vam je kosa potpuno ravna i ne drži frizuru minival može da je tek prelomi i učini upotrebljivijom… Još jedno pogrešno mišljenje je da kada se uradi minival kosa mora da se nosi tako kovrdžava, a istina je da ako se takva kosa isfenira dobija se frizura koje je daleko trajnija i jača a može da bude i apsolutno ravna.

Kao sto svaka usluga – servis može da bude i dobra i loša tako treba razlikovati dobar i loš minival – neretko su iskustva klijenata sa minivalom loša i tvrde da to nikada ne bi ponovo uradile a ne zapitaju se da li ih je neko pogrešno posavetovao u pogledu tipa minivala koji treba da urade ili je pogrešno ocenio kosu ili je možda i sam minival loše bio loše uradjen.

Trajne promene oblika kose su vrlo kompleksne i traže sagledavanje više faktora odjednom pa se ovakvim promenama pristupa oprezno.

20190117_165151-01

Moderni minival je veoma raznovrstan i broj varijacije je neograničen – ovo daje veliku širinu za formiranje različitih frizura, pri čemu je opušten, neobavezan i ženstven izgled koji se dobija najveća prednost ovakvog tretmana. Pa tako minivalom možete da postignete više modernih stilova kao što je messy kosa ili možete samo da prelomite kosu ili postgnete samo efekat čupave kose.

Savremeni preparati za ovakvo preoblikovanje su daleko nežniji prema kosi a najnoviji kao sto je keratinski minival ili ph nautralni minival kao i minival koji formira lokne a ne kovrdže ne oštećuju kosu I nežni su prema boje kose, pa kada se posle nekog vremena kosa ispravi nema oštećenja na kosi koje je bilo uobičajno kod starih tretmana.

20180817_135327-01

Prednosti

Nekoliko benefita minivala:

Drugačija i samim tim zanimljivija frizura

Volumen koji može biti veći i manji zavisno od želja

Vizuelno gušća kosa kao i kosa koja je gušća na dodir

Praktična frizura koje zahteva vrlo malo u pogledu održavanja i oduzima vrlo malo ili nimalo vrmena pri stilizovanju - u letnjim mesecima samo operete kosu i to je cela frizura

Ženstvena frizura – vazdušasta i puna pokreta

Promenjena kosa koje se manje masti a ujedno preparirana i spremnija da se bolje i lakše oblikuje u željenu formu

20190117_165205-01-01