fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

 

Pramenovi

Naš cilj je da nadmašimo Vaša očekivanja !
Pramenovi na kosi

Tehnika pramenova je tehnika koja je najviše menjana od svog postanka i koja je doživela najviše promena kako u samom izvođenju tako i u rezultatu koji se dobija na kosi. Od prvih pramenova koji su rađeni preko kape, pa preko raznih vrsta folija, češljeva za pramenove do današnjih pramenova koji se mahom rade kao tehnike slobodne ruke, viđen je ogroman broj varijacija pramenova.

Pramenovi koji za rezultat imaju šarenu kosu su se i održali jer je šarena kosa uvek zanimljiva, atraktivna i prijatna oku. Zbog ovoga će pramenovi uvek biti u modi, bez obzira kakvi su trendovi – pramenovi su uvek prisutni.

Pramenovi su uvek bili zahvalna tehnika –za razliku od farbane kose pramenovima nije potrebno tako često osvežavanje, a sa pojavom modernih tehnika kao što je ombre ili balajage ovaj period se prolongirao. Današnji pramenovi koji podrzumevaju izrastak jako dugo ostaju zanimljivi pa za ovakav stil nije potrebno ulagati mnogo u pogledu održavanja.

Kosa koje ima pramenove je uvek bila sinonim za dosta oštećenu kosu – danas pre svega neuporedivo kvalitetnijim preparatima a zatim i manje zahtevnim tehnikama dobijamo daleko manje oštećene kose u radu sa pramenovima – tim pre što je očuvanje kose prioritet pri projektovanju modernih stilova i tehnika pa su samim tim i zahtevi koji se postavljaju pred kosu umereniji. Dodatne zaštite za kosu (npr.olaplaex) osiguravaju da će stres kose kojoj se rade pramenovi biti minimalizovan.

ombre balajaz beograd