fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Farbanje kose bez hemijskog procesa

Farbanje kose bez hemijskog procesa

Kako se sve više okrećemo korišćenju prirodne i organske kozmetike, tako postoji i težnja da se proizvodi za negovanje i tretiranje kose učine što prirodnijim i sa što je manje moguće štetne hemije. Ako želite da obojite kosu, bilo zbog promene same, ili zbog sedih vlasi a da pri tom ne koristiite hemijske preprate onda vam je izbor boja na raspolaganju vrlo sužen. Uglavnom su to boje kojima se nanose pigmenti na površinu vlasi i kao takve su nepostojane odnosno skidaju se sa prvim pranjem (ili kada vas negde uhvati kiša). Ove boje se prave u različitim formama: sprejevi, maskare, krede za kosu…

Jedina boja na svetu koja je patentirana da ne-hemijskim putem ofarba kosu a da pri tom bude ofabana i unutrašnjost vlasi (a ne samo nanet spoljašnji sloj pigmenta ) je goldwell-ova boja elumen.

Farbanje kose bez hemiskog procesa : Zašto je bitno da unutrašnjost kose bude obojena ? Zato što vam kosa izgleda stvarno obojena samo ako je pigment ušao duboko u unutrašnjost dlake (što je inače reziltat koji se dobija farbanjem klasičnim bojama za kosu), zato što se pigmenti koji su duboko u kosi teže spiraju pa je boja postojanija.

Kako se dolazi do ovakvog efekta? Za razliku od uobičajenih boja za kosu koje farbaju procesom oksidacije pri kom kao posledica dolazi i do oštečenja vlasi, odnosno do promeme njene strukture, elumen koristi svoje magnetno svojstvo pa uvodi pigmente u vlas putem privlačenja pozitivno naelektrisanih čestica kose i negativno naelektrisanih čestica boje. Ovo za rezultat ima obojenu kosu koja nije izgubila na kvalitetu ( već napritiv dobila- jer je elumen i filer koji popunjava šupljuine u vlasi koje je čine suvom i poriznom) i promenila strukturu a boja je u takvoj kosi postojanija jer magnetni efekat još dugo traje.

fijatovic

No Comments

Post a Comment