fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Šta vam je preče – kosa ili frizura?

Šta vam je preče – kosa ili frizura?

 

Ono što je dobro za kosu u smislu kvaliteta kose i ono što je dobro za frizuru, odnosno za trajnost frizure ne mora da bude  i najčešće nije isto i češće stoji u surotnosti jedno sa drugim.Treći pojam koji se pojavljuje u ovoj nedoumici je vaš osečaj za kosu.

Od izbora šampona,kondicionera ,maski i stajling proizvoda ( ALI PRE SVEGA OD STANJA KOSE) zavisi da li ćete se u svakodnevnom tretiranju kose opredeliti da  vam je bitnije da  kosa pod rukom bude svilena i mekana ,ili da vam frizura bude trajnija, ili da  radite na negovanju i lečenju kose.

Ako vam je bitno da vam frizura duže traje i da vam kosa što duže ostane čista,treba da odaberete proizvode koji je neće učiniti previše mekanom,svilenom i glatkom- kosa koja je čistija i koja je čvršća duže zadržava zadati oblik i slabije se masti pa i frizura duže traje.Danas je na  tržištu  daleko više proizvoda koji čine kosu glatkom i mekom pa je i problem onih koji bi da imaju malo čvršću frizuru time veći, odnosno njihov problem je kako pronaći odgovarajuće proizvode.

Ako vam je kvalitet kose bitniji od frizure onda treba što češće koristiti maske i pakovanja za kosu kao i negujuće šampone i kondicionere, ali kako ovi proizvodi uglavnom smekašaju vlas tada ne treba da očekujete da imate i  trajniju frizuru.

Idealno bi bilo da  koristite proizvode namenski u odnosu na trenutna očekivanja od kose-kada vam je potrebna frizura u punoj formi ne stavljajte  ono što je omekšava ,ali kada imate manje značajne dane potrudite se da je što bolje negujete  i dovedete u kondiciju kako bi sutra ponovo bila jaka i elastična i time pogodna za dobru  i trajnu frizuru.

Ako su vam ruke često u kosi, što podrazumeva da vam je bitno kakva je ona pod rukom (što daje da vam frizura neće potrajati i da će se  kosa  brzo izmastiti) onda treba da odabrete one proizvode koji je čine mekanom  i glatkom.

 

 

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.