Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Šta vam je preče – kosa ili frizura?
Blagi minival -savršena frizura za odmor

Šta vam je preče – kosa ili frizura?

 

Ono što je dobro za kosu u smislu kvaliteta kose i ono što je dobro za frizuru, odnosno za trajnost frizure ne mora da bude  i najčešće nije isto i češće stoji u surotnosti jedno sa drugim.Treći pojam koji se pojavljuje u ovoj nedoumici je vaš osečaj za kosu.

Od izbora šampona,kondicionera ,maski i stajling proizvoda ( ALI PRE SVEGA OD STANJA KOSE) zavisi da li ćete se u svakodnevnom tretiranju kose opredeliti da  vam je bitnije da  kosa pod rukom bude svilena i mekana ,ili da vam frizura bude trajnija, ili da  radite na negovanju i lečenju kose.

Ako vam je bitno da vam frizura duže traje i da vam kosa što duže ostane čista,treba da odaberete proizvode koji je neće učiniti previše mekanom,svilenom i glatkom- kosa koja je čistija i koja je čvršća duže zadržava zadati oblik i slabije se masti pa i frizura duže traje.Danas je na  tržištu  daleko više proizvoda koji čine kosu glatkom i mekom pa je i problem onih koji bi da imaju malo čvršću frizuru time veći, odnosno njihov problem je kako pronaći odgovarajuće proizvode.

Šta vam je preče – kosa ili frizura?Šta vam je preče – kosa ili frizura?

Ako vam je kvalitet kose bitniji od frizure onda treba što češće koristiti maske i pakovanja za kosu kao i negujuće šampone i kondicionere, ali kako ovi proizvodi uglavnom smekašaju vlas tada ne treba da očekujete da imate i  trajniju frizuru.

Idealno bi bilo da  koristite proizvode namenski u odnosu na trenutna očekivanja od kose-kada vam je potrebna frizura u punoj formi ne stavljajte  ono što je omekšava ,ali kada imate manje značajne dane potrudite se da je što bolje negujete  i dovedete u kondiciju kako bi sutra ponovo bila jaka i elastična i time pogodna za dobru  i trajnu frizuru.

Ako su vam ruke često u kosi, što podrazumeva da vam je bitno kakva je ona pod rukom (što daje da vam frizura neće potrajati i da će se  kosa  brzo izmastiti) onda treba da odabrete one proizvode koji je čine mekanom  i glatkom.

 

 

Fijatovic

%d bloggers like this: