fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Šta boja kose govori o meni

Šta boja kose govori o meni

plavušaBeauty Portrait. Curly HairIako je podela  na brinete,crvenokose i plavuše vrlo uopštena,ipak je to način na koji vas opisuju, pa samim tim i vide.Dali će ova boja za oko posmatrača biti prijatna ili ne ,zavisi od odabira tona,uskladjenosti boje sa vašim ukupnim izgledom ,tenom ali i kvalitetom kose (koji može da naruži i najlepšu boju).

Smatra se pre svega da plavuše nisu inteligentne.,što je naravno toliki kliše da se i one same tome podsmevaju.Plava boja kose je u  prirodi jako retka i karakteristična  za žitelje severne evrope,a kako je sve što je retko ujedno i traženo ,tako su i plavuše uvek na ceni a plava boja za kosu najtraženija.Plavuše su po mišljenju mnogih najatraktivnije od svih  ali i veoma zahtevne.

Brinete su po mišljenju muške populacije pristupačnije i inteligentnije,ova boja kose sugeriše jedan stabilan karakter i umerenost.Ujedno ovo je za naše podneblje i najprirodnija boja kose,naravno prošarana sa nekoliko svetlijih tonova ona postaje i oku vrlo interesantna.Tamnije braon kose su zbog dubine tona vrlo sjajne i imaju jako lepe i izražene odsjaje ali su zbog svoje tamnoće vrlo blizu crnoj boji kose koja nema ničega od pomenutih atributa,pa je održavanje ovih tonova delikatno.

Crvena kosa odražava smelost,agresivnost,crvenokose izgledaju vatreno i odvažno.Ovu boje vrlo koriste poslovne žene koje traže uvažavanje i ne retko im baš boja kose daje premoć u odnosu na muške kolege.Tamno crvene kose retko kome odgovaraju u odnosu na boju tena karakteristišnu za ove prostore.Svetlo crvene i svetlo bakarne boje sugerišu nežnu i osećajnu osobu.

Crna kosa je vrlo odbojna i potrebno je imati mnogo stila i odličnog frizera za šišanje da bi crna kosa bila zanimljiva.

Imajte u vidu da vaša boja kose može da govori o vama ,ali isto tako može i da govori o tome šta bi ste želeli da ljudi o vama misle.

smeđokosabrineta

 

 

 

 

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.