Blog

Skidanje boje sa kose

Da li permanentna( klasična )boja može da se skine sa kose tako da ostane prirodna boja kao da nije ni farbana – NE MOŽE.Jednom ofarbana kosa se neće vratiti u stanje nefarbane kose dok god ne izraste nova kosa, a stara -ofabana se u potpunosti ne ošiša.

Zato kada govorimo o skidanju boje sa kose  u stvari govorimo o otklanjanju neželjnih odsjaja i neželjnih visina tona (tamnoće) sa kose -i to isključivo sa farbane kose.Ako je kosa previše tamna i potrebno je da se posvetli dva-tri tona onda su skidači boje dobra opcije jer su za razliku od dekoloranata (blanševa)  daleko nežniji prema kosi i formulisani su da detektuju  i otklone samo veštačke pigmente tako da na mestima gde je prirodna boja (npr. izrastak) ne dolazi do promene boje.

Skidanje boje sa kose

Ukoliko se boja pokaže veoma rezistentnom potebno je ponoviti postupak -boje koje se kupuju u dragstoru su se pokazale kao teže za skidanje boje  i neretko su potrebna dva skidanja boje da bi se dobio željeni rezultat.

Ako je potrebno posvetliti farbanu kosu za više od 3 tona tada je upotreba dekoloranata nophodna kao što je i neophodna ako je nefarbana kosa  u pitanju.

 

Fijatovic

%d bloggers like this: