fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Nekoliko saveta za duge kose

Nekoliko saveta za duge kose

duga kosa negaDugu kosu koja je u dobrom kvalitetu treba gledati kao na nešto što bi mnoge poželele da imaju i tako se prema njoj treba i odnositi-kao prema nečem vrlo vrednom a opet vrlo lako kvarljivom ako se ne održava i neguje.

 

 

Loše feniranje pretoplim fenovima i lošim četkama je pored amaterskog farbanja ono što najviše isušuje i ujedno upropašćava dugu kosu.Pri kupovini fena izaberite malo slabiji i provedite malo više vremena u sušenju kose, ili koristite smanjenu toplotu na fenu, ili ga odmaknite što dalje od kose ako je jako vruć.

Ne perite dugu kosu često (dva puta nedeljno je optimalno) jer šampon – deterdžent nagriza kosu.Koristite po mogućstvu što prirodnije šampone  sa što manje hemije.

Redovno koristite pakovanja za kosu.Redovnim negovanjem duge kose naizgled neposižete nište i kosa vam ostaje ista kao i pre, ali ne negovanjem kosa propada i taj efekat ćete  definitivno videti.Dakle nemojte da vas obeshrabri ako vam je kosa posle svakog pakovanja nije fenomenalna.

duga kosa negovanaRedovno šišanje je neophodno svakoj dugoj kosi,čiji su krajevi skloni cvetanju i sušenju a koje ima tendenciju da se proširi i na dužinu vlasi koje se nešiša redovno.

Redovno češljanje se preporučuje onim dugim kosama koje su suvlje ali tu tretžba biti vrlo pažljiv i češljati plako i bez čupanja jer se u suprotnom postiže kontra efekat.

Izbalansirana ishrana i uzimanje dovoljne količine vode čine da duga kosa ima potporu i iznutra, jer ono što je blagotvorno za ceo organizam se odnosi i na kosu.

 

 

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.