fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Nekoliko praktičnih saveta za negovanje kose u zimskom periodu

Nekoliko praktičnih saveta za negovanje kose u zimskom periodu

Zima je za kosu jednako loša  kao i leto ,a čak su i posledice iste-kosa postaje suva i krta.  Negovanje kose  koja je zimi izložena  hladnom vazduhu,vetru i isušenom vazduhu u zagrejanim prostorijama je neophodno ako želite da očuvate kvalitet i dužinu kose ( u suprotnom sledi jedno veće šišanje proplaih krajeva i isušenih sekcija ).

Osnovno je da na hladnoću i vetar ne izlazite bez kape -najbolji način da sačuvate kosu je da delujeute preventivno i da ne dozvolite da uopšte dođe do oštečenja kose (birajte kape koje od nežnijih materijala jer grube kape pa i šalovi grebu kutikulu  kose i ljušte je ,ostavljajući vlas nezaštićenu).

Po mogućstvu koristite zimski šampon ,kondicioner i pakovanje jer su oni formulisani da vraćaju kosi vlažnost i elastičnost.

Posavetujte se u vašem frizerskom salonu kako da manje agresivnim farbanjem kose ili manje agresivnim stilizovanjem kose malo poštedite vlas u ovom periodu.

Nikako ne izlazite napolje sa vlažnim krajevima kose  jer će negativni efekti tada biti neuporedivo veći.

Vodite računa o kosi prateći ovih nekoliko gorenavedenih saveta ali nemojte da zbog kose propustite čari zime-izađite  i udahnite hladan vazduh.

nega kose ziminegovanje kose zimi

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.