fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Kako solarijum utiče na kosu

Kako solarijum utiče na kosu

Izlaganje kose UV zracima u solarijumu ,isto kao i pri izaganju kose suncu dovodi do prekidanja proteinskih veza unutar vlasi i do isušivanja kose koja postaje krta i ne elastična, i pri tom vlas posvetljuje odnosno gubi pigmentaciju.Ovi neželjeni efekti su naravno neuporedivo veći  kada je kosa izložena suncu ,pre svega zbog dužine vremena koje provodimo u sunčanju na plaži u odnosu na sunčanje u solarijumu .

Ipak, zašto oupšte dozvoliti da se kosa ošteti kada je za njenu zaštitu u solarijumu dovoljno staviti kapu za tuširanje ili je umotati u peškir i problem je rešen.Ukoliko nemate običaj da zaštitite kosu onda joj posle solrijuma priredite negu u formi maske ili kondicionera da bi joj se svežina povratila.

Ako spadate u one koji se u solarijumu pripremaju za izlazak na plažu,tj, ako već unapred znate da će vam kosa biti izložena velikom stresu  u dužem periodu počnite da je pazite od samog početka.

Danas se malo lakše popravlja šteta koja nastaje prilikom sunčanja jer se prekinute veze unutar vlasi ponovo vezuju upotrebom olaplex-a kome je to osnovna funkcija.

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.