fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Kako se ophodite prema kosi?

Kako se ophodite prema kosi?

Negovanje lica vam daje lepše lice,negovanje kože vam daje lepšu kožu i to se podrazumeva , ali veoma mali broj žena povezuje negovanje kose sa lepšom kosom.Izgleda da je opšte prihvaćeno mišljenje da je kosa takva kakva jeste i da tu nema pomoći-ovo važi naročito kod onih koji nikada nisu ni imali lepo ošišanu kosu i frizuru kojom se ponose.

kako se ophodite prema kosi

Pola puta do lepe kose je  u načinu na koji se prema kosi ophodite-prihvatanjem  osnovnih pravila u tretiranju kose (koja ne traže ni vremena, ni novca već samo promenu navika) brzo se stiže do lepše kose:

-Temeljno pranje kose je osnova-izaberite šampon posle koga će vaš utisak biti čista kosa radije nego svilena.Dobro razmašćena i očišćena vlas je uslov za dobar rast kose i dobar kvalitet iste.

-Pranje kose uvek završavajte kondicionerom ili maskom-dajte joj onaj proizvod koji joj prija a ona će se zauzvrat ponašati bolje i ostaviće vam prijatan utisak pod rukom .

-Nikako ne čupati kosu pri češljanju-koristite jako redak češalj  i samo polako,ukoliko su vam krajevi toliko suvi da ne mogu laganim češljanjem da se odmrse onda vam je odavno vreme je za šišanje.Redovno šišanje spada u osnovno negovanje kose.

kako negujete kosu

-Sušenje i oblikovanje kose izaberite alate koji nisu prejaki i pretopli a ponekad kad to prilike dozvoljavaju preskočite sušenje .

-Trudite se da optimalno pristupate  farbanju  kose -ukoliko vam je nodostupna usluga profesionalaca za farbanje kose , smanjite broj farbanja u godini i smanjite razliku između vaše prirodne boje i tona u koji se farbate pa tako dobijte manje zahtevnu boju kose.

-Ne planirajte za svoju kosu napamet-informišite se jako dobro koji je to stil,frizura i boja koju vaša kosa može da podrži i izdrži ,i nemojte da budete razočarani ako je baš taj izgled ili ton nerealan za vašu kosu-uvek postoji još mnogo altenativa.

 

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.