fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Kako održavati kosu posle trajnog ispravljanja

Kako održavati kosu posle trajnog ispravljanja

Kosa koje je trajno ispravljana je direktno posle tretmana osetljiva  i   u sledeća tri dana ne smete  da je perete,ne smete da je vezujete niti da stavljate šnalice ili bilo šta drugo što može da je presavije ili prelomi- treba da ostane  u što ravnijoj formi.Kada prođu 3 dana možete da radite sa kosom sve što inače radite -nije potrebno nikakvo posebno održavanje da bi tretman trajao,ali imajte u vidu da kroz održavanje kvaliteta kose čuvate i efekat ispravljanja.Ako oštetite kosu neadekvatnim farbanjem ili pramenovima ili nekim drugim hemijskim tretmanom,ako je izložite velikoj vrućini,suncu i soli onda će se sa  pogoršanjem kvaliteta kose  gubiti i  efekat ispravljanja kose.

Kosa se posle trajnog trajnog ispravljanja ponaša kao pririodno ravna kosa -ovo ne znači da se budite sa peglanom kosom već da se vaša kosa posle trajnog ispravljanja ponaša kao kosa neka vaše drugarice koja ima priridno ravnu kosu (ni ona se ne budi sa peglanom kosom) ,sa tom razikom što kada vi namerite da uvijete kosu taj efekat traje mnogo duže nego kod pririodno ravne kose.Trajno ispravljena kosa ostaje ravna i kada je velika vlaga  u vazduhu.

Trajno ispravljena kosa se pere negujućim šamponima koji čine kosu glatkom ili šamponima  za suvu kosu -najbolje je koristiti proizvode koje je preporučio proizvođač ( čiji su prizvodi korišćeni u tretmanu) jer su oni testirani da daju najbolji efekat  u kombinaciji sa trajnim ispravljvanjem.

Maska za kosu je neophodna kao protiv teža hemijskom tertmanu trajnog ispravljanja  i to može biti maska za glatku kosu,keratinska maska ili maska za suvu kosu, opet najbolje je koristiti proizvode koje je preporučio proizvođač.

Za stilizovanje trajno ispravljane kose se preporučuju serumi za glatku kosu kao i lagana ulja -pogađate već kojeg proizvođača.

Redovno šišanje spada u održavanje trajnog ispravljanja jer kose kojima se menja sruktura uvek zahtevaju dobre krajeve da bi efeakat bio potpun-kosa sa lošim krajevima ne može da se lepo očešlja pa nije ravna a loši krajevi se lome i efekat se gubi.

Kada treba da ponovite postupak trajnog ispravljanja kose  zavisi najviše od prirodnih karakteristika vaše kose-ako je kosa prirodno mnogo uvijena (afro) onda morate da postupak ponovite ranije a ako je prelomljena kao što su kose sa ovh naših područija onda je jednom godišnje dovoljno.

Ukoliko je kosa jako kovrdžava ili je vlas mnogo debela i čvrsta pretpostavka je da se kosa neće ispraviti u potpunosti  posle jednog tretmana pa je savet proizvodjača da  se postupak ponovi nekoliko dana posle prvog ispravljanja.

 

 

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.