fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Kako da promenim boju kose

Kako da promenim boju kose

promena boje kosekako da promenim boju koseKako da promenim boju kose : promena boje kose može da bude u smeru  ka svetiijem ili tamnijem ,ili možete promeniti ton- odnosno odsjaj  kose. Promena tona je najmanja promena i ovako diskretna  promena boje se najučešće  radi zbog neutralisanja neželjenih odsjaja ( npr. ako hoćete da budete manje crveni,žuti ili sivi).

Kako da promenim boju kose :promena ka svetlijem podrazumeva upotrebu  posvetljivača i ne može se kvalitetno uraditi sa bojama za kosu .Ovaj pravac promene je zbog toga i veoma rizičan za kosu jer se upotreba posvetljivača nikako ne preporučuje u kućnoj radinosti.

Kako da promenim boju kose :potamnijvanje kose treba da se radi oprezno zbog neželjenih odsjaja koji se pojavljuju gotovo kao  po poravilu, pa su zbog toga zeleni,oker i maslinasti tonovi uobičajena pojava kod amaterskog potamnjivanja kose .Kod potamnjivanja kose treba odabrati što  blažu (manje agresivnu ) boju jer samo uvođenje pigmenata u vlas pri potamnjivanju ne zahteva veliki napor.

Kako da promenim boju kose :pramenovi na kosi su veoma zgodni za posvetljivanje kose jer razbijaju tamnoću kose a da se pri tom ne tretira cela kosa sa posvetljivačima , ali nisu tako  dobri za potamnjivanje jer kod pramenova krajnji efekat  dosta zavisi od podloge pa ako niste zadivoljini postojećom bojom verovatno nećete biti zadovoljni  ni pramenovima.

Kako da promenim boju kose :Kada rešite da promenite boju kose ,trebali bi da se bar posavetujete sa nekim ko se  profesionalno  bavi farbanjem kose  i da nikako ne menjate boju kose sami jer je to samo na izgled jednostavan posao.Ili se opredelite da posetite frizerski salon  ili odustanite od promene ako vam se učini da vam je ova operacija kod frizera previše skupa ili previše zahtevna.Veće su šanse da budete nezadovoljni nego zadovoljni ako se sami upustite u promenu boje.

menjanje boje ksoe

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.