fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

 

Ispravljanje kose

Naš cilj je da nadmašimo Vaša očekivanja !
Usluge ispravljanja kose

Ispravljanje kose odnosno ispravljanje kose koje ima trajni karakter (može da traje i do godinu dana) je tretman kojim se od kovrdžave ili prelomljene kose dobija ravna ili ravnija kosa sa veoma drugačijim karakteristikama u odnosu na stanje pre tremana.

U ispravljanju kose razlikujemo dva potpuno različita tretmana koji su obeležili poslednju deceniju u našem zanatu -trajno ispravljanje kose i keratinsko ispravljanje kose.

Trajno ispravljanje kose

Trajno ispravljanje kose je tretman koji je jači u pogledu samog ispravljanja, ovim tretmanom se dobija potpuno promenjena kosa-ravna i glatka (kovrdžava kosa je uvek i suva kosa). Trajno ispravljena kosa se ponaša kao prirodno ravna – lako se oblikuje, lako se održava i češlja, sjajna je i mekana i kada je vlažno vreme ne gubi oblik odnosno ne lomi se i ne kovrdža. Za razliku od prirodno ravne kose, trajno ispravljena kose je preparirana pa ako posle ovog tretmana ponekad poželite da je prelomite ili isfenirate na lokne, ona će to daleko bolje podržati nego prirodno ravna koja se veoma brzo opušta posle ovakvih frizura.

ispravljanje 2

Trajno ispravljanje kose je tretman koji odlicno rešava probleme guste i neukrotive kose koja je posle tretmana svilena i meka;prelomljene ili kovrdžave kose koje imaju neuredne ili nepravilne lokne mogu se preoblikovati i opustiti; kosa koje ima previše volumena posle tretmana izgleda tanja i lako se oblikuje.

Trajno ispravljanje kose ne mora da za krajnji cilj ima potpuno ravnu kosu – ukoliko je kosu potrebno samo smekšati i učiniti je prepariranom da bi mogla lakše i uz manje napora da prihvati oblikovanje (feniranje…) tretman trajnog ispravljanja se lako prilagođava ovakvim zahtevima.

Kao i svaki tretman kojim se manja struktura vlasi i ovaj tretman može da bude veoma zahtevan u pogledu kvaliteta kose a samo kose kojima se dobro očuva struktura će biti ravne i elestične.

Trajno ispravljanje kose je tretman koji se podjednako uspešno radi i na farbanim i nefarbanim kosama, nije zahvalan za rad na izrazito svetlo farbanim kosama a ne preporučuje sa za kose koje imaju blajhane pramenove.

Keratinsko ispravljanje kose kao druga metoda za ispravljanje kose ima daleko slabiji efekat ispravljanje i namenjena je prevashodno kosama koje su previše hemijski tretirane i na kojima se zbog toga ne radi trajno ispravljanje kose.