fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Farbanje kose u sivo

Farbanje kose u sivo ili preciznije- sivi ombre ili sivi balayage je već neko vreme ultimativni modni detalj.Ako ste neko ko prati trendove onda ste već isprobali neku od ovoh tehnika (ombre ,balayage,flamboyage,sombre….)i znate koliko one mogu da budu zahtevne ,i koliko mogu da umanje kvalitet kose.Siva varijanta ovih tehnika je znatno zahtevnija po pitanju kvaliteta kose.

Sivo kao boja traži veoma svetlu podlogu  i ne trpi žućkaste  i zlatne tonove.Ovo znači da će se u mnogim slučajevima desiti da podloga mora da se  dva puta posvetljuje  kako bi se dobila dovoljna svetlina-duplo posvetljivanje podloge nosi sa sobom i duplo oštećenje kose.

Sve ovo ne znači da treba preskočiti ovaj divan trend već da mu treba prići sa oprezom i ne zaletati se.Pre svega odrediti da li kosa može da podnese ovakav tretman, zavisno od kvaliteta u kome je kosa  i zavisno od same strukture vlasi .Veoma je važno da se u postupku koriste kvalitetni preparati i  zaštite koje danas postoje da bi se maksimalno sačuvala kosa.

ombre beogradsivi ombre beogradd

 

Kako je ovakav tretman  veoma klizav teren u očuvanju kvaliteta kose, lako ćete dobiti gumirane delove koji se više ne mogu ni nazvati kosom – ako ne pazite. Zbog toga je neophodno ovakve stvari raditi u frizerskom salonu u kom će se neko ozbiljno posvetiti vašoj kosi.

Posle ovakvih tretmana korišćenje negujućih šampona,kondicionera ,pakovanja i maski je takođe neophodno da bi se očuvala vlas ali i sam sivi ton.

sivi balayage beograd

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.