fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Farbanje kose u hladne tonove

Farbanje kose u hladne tonove

Farbanje kose u  hladne tonove je lako izvodljivo ako su u pitanju tonovi koji su tamni i koji imaju duboke odsjaje (violet,mahagoni ) a teže izvodljivo kako za postizanje željenog efekta farbanja kose tako i za održavanje istog ako su targetirani hladni odsjaji svetlih tonova (pepeljasto ,biserno,srebrno) koji se dobijaju posvetljivanjem kose (prirodne boje kosa našeg podneblja su prilično tamne pa se do ovih tonova sziže posveljivanjem kako bojom tako i dekolorantom).

Tri osnovna problema pri farbanju kose  u hladne svetlije tonove su neutralisanje toplih odsjaja koji se u procesu javljaju,posvetljivanje podloge (vlasi) do potrebne mere  i održavanje hladnih tonova .

Farbanje tamne kose u hladno-svetao ton podrazumeva da će se u procesu pojaviti neželjeni topli odsjaji koji moraju biti neutralisani kako se konačni rezultat ne bi sveo na neutralnu a ne hladnu boju-ovo se postiže kontra pigmentima koji se dodaju u formulu.

Posvetljivanje kose u procesu farbanja kose je veoma zahtevan posao-potrebno je pravilno odrediti količinu posvetljenja koju tražimo da bi na dobijenoj visini ton koji priželjkujemo dobio svoj pravi karakter.

Kako pri ovakvom fabanju kose uvodimo u vlas dva tipa hladnih pigmenata, a kako su veštački pigmenti skloni ispiranju neophodno je pravilno održavati  kako kosu (kvalitetnija kosa bolje zadržava pigment) tako i pigmenatciju (antiksidansi  u šamponima ,maskama i condicionerima sprečavaju ispiranje boje) a takođe je neohodno povremeno osvežiti pigmentaciju prelivima ili toniranjem kose.

 

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.