fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Farbanje kose bez hemijskog procesa

Farbanje kose bez hemijskog procesa

Farbanje kose bez hemijskog procesa :   Kako se sve više okrećemo korišćenju prirodne i organske kozmetike  ,tako  postoji i težnja da se   proizvodi za negovanje i tretiranje kose učine što prirodnijim i sa što je manje moguće štetne hemije.

Farbanje kose bez hemijskog procesa :   Ako  želite da obojite kosu ,bilo zbog promene same, ili zbog sedih vlasi a da pri tom ne koristiite hemiske preprate onda vam je izbor boja na raspolaganju vrlo sužen.Uglavnom su to boje kojima se  nanose pigmenti na površinu vlasi i kao takve su nepostojane odnosno skidaju se sa prvim pranjem (ili kada vas negde uhvati kiša).Ove boje se prave u različitim formama :sprejevi,maskare,krede za kosu….

Farbanje kose bez hemijskog procesa :      Jedina boja na svetu koja je patentirana da ne-hemijskim putem ofarba kosu a da pri tom bude ofabana i unutrašnjost vlasi (a ne samo nanet spoljašnji sloj pigmenta ) je goldwell-ova boja elumen.

Farbanje kose bez hemijskog procesa :  Zašto je bitno da unutrašnjost kose bude obojena ? Zato što vam kosa izgleda stvarno obojena samo ako je pigment ušao duboko u unutrašnjost dlake (što je inače reziltat koji se dobija farbanjem klasičnim bojama za kosu),  zato što se pigmenti koji su duboko u kosi teže spiraju pa je boja postojanija.

Farbanje kose bez hemijskog procesa :  Kako se dolazi do ovakvog efekta? Za razliku od uobičajenih boja za kosu koje farbaju procesom oksidacije pri kom  kao posledica dolazi  i do oštečenja vlasi ,odnosno do promeme njene strukture ,elumen koristi svoje magnetno svojstvo pa uvodi pigmente u vlas putem privlačenja pozitivno naelektrisanih čestica kose i negativno naelektrisanih čestica boje.Ovo za rezultat ima obojenu kosu koja nije izgubila na kvalitetu ( već napritiv dobila- jer je elumen  i filer koji popunjava šupljuine u vlasi koje je  čine suvom  i poriznom) i promenila strukturu a boja je u takvoj kosi postojanija jer magnetni efekat još dugo traje.

Farbanje kose bez hemijskog procesa :bojenje kose bez hemiskog procesa

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.