fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Da li моžemo trajno da oštetimo kosu

Da li моžemo trajno da oštetimo kosu

Da li моžemo  trajno da oštetimo kosu je jedno od češće postavljanih pitanja u salonu. Klijenti postavljaju ovo pitanje misleći na oštećenja koja nastaju pri  tretiranju kose hemijskim preparatima i pri  stilizovanju frizure toplim aparatima.

Ukratko- kosa se ne može trajno oštetiti spoljašnjim delovanjem jer se neželjeni efekti odnose samo na deo vlasi koji je već izašao iz kože i koji je folikula proizvela neometana spojlnim uticajima.Koliko god oštetili kosu u jednom trenutku ,nova kosa koja će je zameniti će biti odraz genetskog koda kombinovanog sa zdravstvenim stanjem organizma(ukoliko tu novu kosu  pustite da izraste bez maltretmana).5

Trajno pogoršanje stanja kose kao i trtajno poboljšanje može doći samo iznutra,pa će se tako usled nepravilnog načina života,nezdrave ishrane ili usled bolesti kvalitet vlasi pogoršati, a kao posledica bavljenja sportom i zdravog načina življenja popraviti.

Prestanak opadanja kose kao i ubrzan rast kose se može, takodje ,postići samo delovanjem iznutra- odnosno stimulisanjem folikula da proizvedu više kose.

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.