fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Balejaž na tamnoj kosi

Balejaž na tamnoj kosi

Iako su već dugo prisutne,  balejaž i ombre tehnike bojenja kose  i dalje važe za najtraženije i najinteresantnije, tim pre što se nije pojavio neki novi trend (osim poneki u pokušaju) koji bi ih dostojno zamenio.

Mnogi klijenti u potrazi za balejaž transformacijom pretražuju  slike na netu  i tu pronalaze svakojake rezulatate( od kojih su mnogi dobijeni fotošopom ili sličnim aplikacijama za obadu slike) pa očekuju da je svaki od rezultata izvodljiv na njihovoj kosi.Ovakva očekivanja su posebno problematična kod tamnijih kosa koje sadrže veću količini pigmenta.

 

 

 

Balejaž kao i ombre spadaju u slobodne tehnike farbanja kose  ili tehnike slobodne ruke  u kojima se koristi manje folija ili se folije uopšte ne koriste (radi dobijanja što lepšeg i prorodnijeg efekta) što znači reakciju dekoloranta na otvorenom vazduhu -rezultat je slabiji stepen  posvetljenja.Uz to količina posvetljene kose (naročito u krajevima ) je velika i kao takva daje tamniju nijansu u slaganju boja  (u odnosu na npr. tanke pramenove pakovane u foliju) sa vizuelno više zaostalog pigmenta.

 

 

Za dobijanje veoma svetlog rezultata potrebno je ponoviti postupak uz  povećan oprez zbog očuvanja kvaliteta kose (olaplex je idealan pomoćnik u ovakvim situacijama).

 

Fijatovic

%d bloggers like this: