fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Balejaž na tamnoj kosi

Balejaž na tamnoj kosi

Iako su već dugo prisutne,  balejaž i ombre tehnike bojenja kose  i dalje važe za najtraženije i najinteresantnije tehnike bojenja kose a mogučnosti varijacija  koje ovakve tehnike pružaju je dovela do izuzetne nadogradnje istih pa sada više i ne koristimo samo pojedinećne tehnike već najlepše rezultate postižemo kombinovanjem više tehnika na istoj kosi radi dobijanja najboljeg rezultata .

Prateće tehnike koje su nastale  kao posledica nastojanja da se unapredi  tehnika kao i da se udovolji zahtevima klijenata su dovele do pojave pratećih tehnika -usluga (npr. senčenje korena,osvetljavanje lica…) a sa kojima se sa balejaž prešlo na napredna farbanja kose koja smo krstili kao složena farbanja kose.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mnogi klijenti u potrazi za balejaž transformacijom pretražuju  slike na netu  i tu pronalaze svakojake rezultate( od kojih su mnogi dobijeni fotošopom ili sličnim aplikacijama za obradu slike) pa očekuju da je svaki od rezultata izvodljiv na njihovoj kosi.Ovakva očekivanja su posebno problematična kod tamnijih kosa koje sadrže veću količini pigmenta.

Balejaž kao i ombre spada u slobodne tehnike farbanja kose  ili tehnike slobodne ruke  u kojima se koristi manje folija ili se folije uopšte ne koriste (radi dobijanja što lepšeg i prorodnijeg efekta) što znači reakciju dekoloranta na otvorenom vazduhu -rezultat je slabiji stepen  posvetljenja.Ovakav način rada je posebno problematičan na tamnim i još više na farbano tamnim kosama a  za one klijente koji očekuju veoma svetlu kosu kao rezultat.

 

 

 

Pravilna konsultacija koja će vam približiti kakva je tehnika potrebna   i izvodljiva na vašoj kosi kao i koja je svetlina kose  poželjna ( a imajući u vidu kontraste) da bi se dobio prirodniji izgled kose i kosa koje je bogata tonom ,je pri složenim bojenjima kose prvi i najvažniji korak-sve ostalo je stvar tehničke izvedbe.

Ovakva bojenje kose znaju da bude veoma komplikovana i po pitanju očuvanja kvaliteta vlasi pa je upotreba olaplex-a i dekoloranata sa plex tehnologijama u mnogim slučajevima neophodna radi dobijanja ukupno odličnog izgleda kose.

 

fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.