fijatovic logo

Fijatović Frizer

Vaš salon na Vračaru

Blog

Frizerski salon Fijatović - Beograd, Vračar / Opšte  / Oštrenje frizerskih makaza

Oštrenje frizerskih makaza

Ostrenje frizerskih makaza japanskim vodenim kamenjem

 Ako ste frizer koji voli da mu makaze uvek budu dobro naostrene onda ste na pravom mestu

 063 546 836  Nikola

 

1. Kao frizer sigurno ste iskusili da vam posle ostrenja vrate makaze koje kao da nisu vase. Masinskim ostrenjem makaza nekontrolisano se skida previse metala gde se gubi konvex secivo koje je neophodno za dobar rad makaza.Desava se cak i da se masinskim ostrenjem skrate makaze i potpuno preoblikuje secivo tako da umesto makaza koje su bile 6.0“ dobijemo 5.5“.

2. Rucno ostrenje frizerskih makaza japanskim vodenim kamenjem je kontrolisan proces ostrenja sa minimalnim skidanjem metala gde makaze zadrzavaju oblik i secivo kakvo su imale kad su izasle iz fabrike.Tehnikom rucnog ostrenja makaza produzava se vek makaza.Ovakvom tehnikom oštrenja  makaze mogu biti naostrene preko 15 puta bez da izgube svoj prvobitni izgled sto znaci da cete uzivati u radu sa njima dugi niz godina.

3.  Za maksimalno uzivanje u radu sa makaza

ma sledi poliranje makaza na japanskom kamenju za poliranje visoke gradacije.Poliranjem uklanjamo sve necistoce sa seciva dobijamo visok sjaj i dodatnu ostrinu makaza.

4.  Ceo proces ostrenja pracen je mikroskopski (400x) gde se jasno vidi svaka nepravilnost na secivu na koju posebno treba obratiti paznju.

5.  Dobro naostrenim frizerskim makazama na japanskom kamenju uzivacete u radu kako vi tako i vase musterije u preciznije osisanoj lepsoj i dugotrajnijoj frizuri.Svi dobro znamo da bez alata nema zanata tako da i u nasem poslu bez oštrih makaza nema dobre frizure.Prve koje primete razliku izmedju tupih i ostrih makaza su verovali ili ne vase musterije,kada im se kosa dve nedelje posle sisanja rascveta znaju da nesto nije u redu i sigurno ce u jednom trenutku potraziti novog frizera nebili im frizura izdrzala malo duze.

Po makaze dolazimo licno na teritoriji uzeg centra grada i vracamo ih spremne za rad u roku od 48h ili ih mozete doneti licno na adresu Milesevska 66 vracar frizerski salon Fijatovic,za sve ostale salone iz Srbije ili sireg dela grada vrlo lako i jednostavno slanje i preuzimanje makaza Post expressom.Sve ostale imformacije na :

Fijatovic

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: